Promocija romana „Refren“ i „Kal juga“ u Golupcu

U subotu, 24. jula u 19 časova, u organizaciji Narodne biblioteke „Veljko Dugošević“ iz Golupca održana je promocija knjiga „Refren“ Andrije Jonića i „Kal juga“ Mladena Milosavljevića. Promocija je održana u „Zmajevom selu“ u okviru tradicionalne manifestacije „Sajam Dunava“ koji se ove godine održava od 25. do 28. jula.

U pitanju su debitantski romani autora čiji su stvaralački senzibiliteti različiti samo naizgled, a koji obrađuju univerzalnu i večito aktuelnu temu čoveka i njegovog traganja za suštinom, kako u istorijskom i konkretnom vremenskom kontinumu, u slučaju dela „Kal juga“, tako i kroz prizmu arhetipskog i univerzalnog, na primeru romana Andrije Jonića „Refren“ koji je nedavno, u izdanju Izdavačke kuće Laguna, doživeo svoje šesto izdanje.

Moderatorka promocije Marija Živanović Ilić je svakom od sagovornika postavila po nekoliko pitanja, kroz koja su prisutni mogli da saznaju više o njihovom dosadašnjem radu, predstavljenim romanima ali i nekim budućim projektima.

Nakon razgovora o knjigama, autori su odgovarali na pitanja okupljenih, a neka od njih odnosila su se na problematiku oko traženja izdavača i objavljivanja prve knjige, kao i mesta književnosti u životu savremenog čoveka.

Refren - Nagrađeni roman - Andrija Jonić - Laguna„Refren“ je prvi roman Andrije Jonića, koji mu je doneo nagradu „Pegaz“ Književne omladine Srbije na 58. Sajmu knjiga u Beogradu. Ova snažna, suptilna i nadahnjujuća priča o potrazi za odgovorima koje svako želi da sazna, i o retkima koji se usude da se otisnu na put ka njima, za kratko vreme osvojila je brojnu čitalačku publiku i doživela šest izdanja.

Nagrađeni roman Refren možete pronaći u svim Delfi-Laguna knjižarama, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

 

 

Golubac promocija knjiga - Refren, Kal juga - Andrija Jonić i Mladen Milosavljević - 5“Kal juga” predstavlja prvi deo trilogije o Lepenskom Viru, i prvi je roman urednika Omaje – Mladena Milosavljevića.

Preplićući motive srpske folklorne fantastike i istorijskog romana, Milosavljvić plete intrigantnu priču smeštenu na tlu Srbije, ali kroz više istorijskih ravni, počev od bliže prošlosti, pa sve do praistorijskog doba.

Knjigu „Kal juga“ možete pronaći u Delfi knjižarama, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.strahor.com.

 


Novi roman Andrije Jonića Poslednji organski čovek na svetu možete pronaći u knjižarama širom Srbije ili poručiti onlajn sa popustom klikom na link.

POSLEDNJE VESTI

Pronalaženje izgubljene ljudskosti – Vladimir Petrović

Pisanje o budućnosti – pogotovo ukoliko je to distopijski pogled – zapravo je uvek govor o našoj sadašnjosti. Znajući to veoma dobro, Andrija Jonić...

Možda ste još uvek neko i nešto – Dragomir Acović

Pisati roman je avantura! Zaputite se kroz pustinju i kroz prašumu, pa ako jednog dana stignete na drugu stranu, gde god to strana bila,...