Promocija romana „Refren“ i „Kal juga“ u Golupcu

U subotu, 24. jula u 19 časova, u organizaciji Narodne biblioteke „Veljko Dugošević“ iz Golupca održana je promocija knjiga „Refren“ Andrije Jonića i „Kal juga“ Mladena Milosavljevića. Promocija je održana u „Zmajevom selu“ u okviru tradicionalne manifestacije „Sajam Dunava“ koji se ove godine održava od 25. do 28. jula.

U pitanju su debitantski romani autora čiji su stvaralački senzibiliteti različiti samo naizgled, a koji obrađuju univerzalnu i večito aktuelnu temu čoveka i njegovog traganja za suštinom, kako u istorijskom i konkretnom vremenskom kontinumu, u slučaju dela „Kal juga“, tako i kroz prizmu arhetipskog i univerzalnog, na primeru romana Andrije Jonića „Refren“ koji je nedavno, u izdanju Izdavačke kuće Laguna, doživeo svoje šesto izdanje.

Moderatorka promocije Marija Živanović Ilić je svakom od sagovornika postavila po nekoliko pitanja, kroz koja su prisutni mogli da saznaju više o njihovom dosadašnjem radu, predstavljenim romanima ali i nekim budućim projektima.

Nakon razgovora o knjigama, autori su odgovarali na pitanja okupljenih, a neka od njih odnosila su se na problematiku oko traženja izdavača i objavljivanja prve knjige, kao i mesta književnosti u životu savremenog čoveka.

Refren - Nagrađeni roman - Andrija Jonić - Laguna„Refren“ je prvi roman Andrije Jonića, koji mu je doneo nagradu „Pegaz“ Književne omladine Srbije na 58. Sajmu knjiga u Beogradu. Ova snažna, suptilna i nadahnjujuća priča o potrazi za odgovorima koje svako želi da sazna, i o retkima koji se usude da se otisnu na put ka njima, za kratko vreme osvojila je brojnu čitalačku publiku i doživela šest izdanja.

Nagrađeni roman Refren možete pronaći u svim Delfi-Laguna knjižarama, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

 

 

Golubac promocija knjiga - Refren, Kal juga - Andrija Jonić i Mladen Milosavljević - 5“Kal juga” predstavlja prvi deo trilogije o Lepenskom Viru, i prvi je roman urednika Omaje – Mladena Milosavljevića.

Preplićući motive srpske folklorne fantastike i istorijskog romana, Milosavljvić plete intrigantnu priču smeštenu na tlu Srbije, ali kroz više istorijskih ravni, počev od bliže prošlosti, pa sve do praistorijskog doba.

Knjigu „Kal juga“ možete pronaći u Delfi knjižarama, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.strahor.com.

 


Andrija Jonić je autor nagrađene knjige Refren (Laguna) koju možete pronaći u knjižarama širom Srbije ili poručiti onlajn sa popustom.

POSLEDNJE VESTI

Novi roman Andrije Jonića „Poslednji organski čovek na svetu“ u prodaji od 5. juna

Nakon deset godina od objavljivanja bestseler romana Refren, stiže nam novi roman nagrađivanog pisca Andrije Jonića! Poslednji organski čovek na svetu predstavlja jedinstvenu priču o...

Kratka priča Andrije Jonića u prvom broju časopisa „Maksim“

Kratka priča Andrije Jonića pod nazivom Ruža Biblija i čuvar starog sveta objavljena je u prvom broju časopisa Maksim. Dvodelnim kulturnim programom u Kučevu predstavljen...