Pronalaženje izgubljene ljudskosti – Vladimir Petrović

Prikaz knjige "Poslednji organski čovek na svetu"

Pisanje o budućnosti – pogotovo ukoliko je to distopijski pogled – zapravo je uvek govor o našoj sadašnjosti. Znajući to veoma dobro, Andrija Jonić stvara roman koji nas kroz odličan književni prikaz nekoliko idućih generacija vodi u ne tako daleku budućnost, u kojoj zloupotreba društvenih mreža i masovnih medija, veštačka inteligencija i genetski inženjering u sprezi sa, upotrebićemo Pekićev izraz, „usrećiteljskim“ autokratskim režimom – zvuči li sve ovo poznato? –  tvore hakslijevski „vrli novi svet“. I to svet koji od potpune pobede deli samo poraz poslednjeg organskog čoveka.

Baš kao u slučaju Pekićevog romana 1999, ništa manje i Orvelove čuvene 1984, Poslednji organski čovek na svetu istražuje izgubljenu ljudskost, i to kroz gotovo neshvatljivo traganje glavnog junaka za ljudskim „slabostima“, pre svega emocijama i prirodnošću koja je kroz vekove izopačenja nestala pod naletom veštački izgrađenog sveta.

Predstavljajući te promene slikovito, sa puno smisla za uzbudljivo pripovedanje u kom ćete istinski uživati, Andrija Jonić čitaocima donosi sjajan roman, upozoravajuću priču o svetu koji nas čeka u budućnosti. Možda i svetu koji je već tu, ali ga još uvek nismo svesni. Nakon Poslednjeg organskog čoveka na svetu to neznanje više nije moguće.


Novi roman Andrije Jonića Poslednji organski čovek na svetu  možete pronaći u knjižarama širom Srbije ili poručiti onlajn sa popustom klikom na link.

POSLEDNJE VESTI

Možda ste još uvek neko i nešto – Dragomir Acović

Pisati roman je avantura! Zaputite se kroz pustinju i kroz prašumu, pa ako jednog dana stignete na drugu stranu, gde god to strana bila,...

Novi roman Andrije Jonića „Poslednji organski čovek na svetu“ u prodaji od 5. juna

Nakon deset godina od objavljivanja bestseler romana Refren, stiže nam novi roman nagrađivanog pisca Andrije Jonića! Poslednji organski čovek na svetu predstavlja jedinstvenu priču o...